Investeer in bamboe, de grondstof van de toekomst

Ondersteun en deel mee in de winst

Voor de installatie van bamboevelden is éénmalig een grote investering benodigd. Eens aangeplant kunnen na enkele jaren stabiele opbrengsten verwacht worden voor de volgende 80 tot 120 jaar.
Om te kunnen groeien bieden wij verschillende participatieve investeringsmogelijkheden aan.

Bamboeconcessie
U kan een langlopende concessie met ons aangaan voor een deel van onze bamboevelden in Zuid-Portugal. Als wij geld verdienen, verdient u geld. U ontvangt immers  de opbrengsten. BambooLogic, beheert en onderhoudt  uw concessie en biedt een terugkoopcontract aan voor de bamboe waardoor uw opbrengst verzekerd is. Optioneel kan u ook genieten van de CO2 compensatie van uw concessie. lees meer over compenseren via bamboe

Lening gekoppeld aan de opbrengst
Als bedrijf hebben we een kort- en langlopende financieringsbehoefte. Als u gelooft in bamboe, BambooLogic als bedrijf wenst te ondersteunen in zijn groei en mee delen in de opbrengsten, dan is onze opbrengstafhankelijke lening een interessant alternatief.

Opbrengsten uit de bamboeteelt zijn te verwachten vanaf jaar 6. Vertrouwen in de plant en in de wereldvermaarde bamboe-experts die we aan boord hebben en een beetje geduld is de eerste investering die nodig is. Zodra opbrengsten gegenereerd worden, kan het erg snel gaan, realistisch gezien met winsten met dubbele cijfers.

Samen met ons mee investeren?

INFORMEER HIER

Jan Oprins, wereldvermaard bamboekweker en aandeelhouder van BambooLogic: “Nu is het moment om te investeren in Bamboe in Europa. De vraag naar bamboe stijgt exponentieel.”

Steun ons project

Investeer met impact
Compenseer uw voetafdruk
Stabiel en potentieel hoog rendement

Fase 1

Eerste plot van 150Ha van de geplande 2.000 hectare in de Alcoutim regio

Fase 2

Uitbreiding naar 2.000Ha, 1 jaar na aanplanting
in Fase 1

Fase 3

Uitbreiding naar andere Europese regio's en opstart van de verwerking

Open voor investeringen

BambooLogic Alcoutim site – Fase 1

BambooLogic heeft de regio Alcoutim in Portugal geselecteerd vanwege:
  • Beschikbaarheid van land
  • Klimaat en bodemtype geschikt; bewezen bamboegroei met goede resultaten
  • Enthousiasme en steun van lokale overheden, instellingen en de bewoners
  • Aanwezigheid van water
  • Aanwezigheid van kennis, geschoolde mensen en aangesloten sectoren
  • Interessante arbeidsvoorwaarden en ondersteuning door de overheid en het arbeidsbureau
De eerste fase bestaat uit 150 hectare bamboe. Er zullen verschillende soorten bamboe worden aangeplant om aan de verschillende klantenvragen te kunnen voldoen.

Snel

Bamboe is de snelst groeiende grassoort op aarde. Als het ideale alternatief voor hardhout, levert bamboe 15x meer hout dan traditionele bomen en levert al hout na 5 tot 6 jaar. Een belangrijk segment in de bamboekweek zijn de scheuten die voor de voedingsindustrie gebruikt worden.​

Duurzaam

Dankzij zijn unieke kenmerken kan elk deel van de bamboeplant verwerkt worden in één van de vele toepassingen. Bamboe absorbeert meer koolstof dan bomen, is erg duurzaam en eenmaal geplant blijft bamboe gemiddeld 100 jaar leven.

Groeimarkt

Bamboe wordt steeds populairder en verwacht wordt dat de bamboemarkt exponentieel groeit de komende jaren. Op dit moment is Europa de grootste exportmarkt voor Aziatische bamboeproducten.

Sterk en veelzijdig

Bamboe heeft meer dan 10.000 producttoepassingen. Het heeft een grotere treksterkte dan staal en is de ideale basis voor erg sterke composietmaterialen, terwijl het anderzijds de basis vormt voor ultra-zacht textiel met antibacteriële en anti-reuk eigenschappen.

CO² Compensation

for individuals

Looking to compensate CO2 emissions? Discover our Bamboo Compensation Program. We have opened up a contribution program. With your contribution we will plant Bamboo on degraded land in Southern Europe. 

This programme will give you the opportunity to compensate CO2 via bamboo. After all, bamboo is one of the most successful CO2 absorbing crop. Please fill in the form underneath and we keep you informed about our program.