Kweken van Europese bamboe

Wordt BambooLogic kweker

European Bamboo Plantation Program

Het European Bamboo Plantation Program is opgezet om een netwerk van bamboevelden te ontwikkelen doorheen Europa met als doel om tegemoet te komen aan de snel stijgende vraag op de Europese markt. Bamboe is één van de meest winstgevende gewassen en kan goed verbouwd worden in verschillende Europese landen. Hebt u interesse om samen met ons uw bamboekweek tot een succes te maken?

Zelf bamboekweker worden?

Wenst u bamboe te kweken en verkopen? We bieden u een winstgevend plan, bieden de nodige begeleiding en verzekeren de verkoop van uw product.

Je komt verder met ons ...

Wij geloven dat het potentieel voor bamboe in Europa enorm is. Bamboe is een buitengewoon veelzijdig en erg rendabel gewas. Het draagt bovendien zijn steentje bij aan het behalen van de klimaatnormen en het herstellen van landbouwgronden en de landbouwsector in Europa.

Reken op onze expertise
Bamboe kweken is niet overal in Europa rendabel en vergt een gedegen kennis en een goed beheer. Om optimale groeiresultaten na te streven, kiezen wij in eerste instantie voor Zuid-Europa. In Zuid-Europa gekweekte bamboe kan gerust de concurrentie aan met tropische bamboe.

Alhoewel bamboe in het westelijke en noordelijke gedeelte van Europa nooit de groeiresultaten zal behalen die we kennen in warme gebieden, zien wij toch ook enkele specifieke opportuniteiten voor bamboekweek in West-Europa. 

CO² Compensation

for individuals

Looking to compensate CO2 emissions? Discover our Bamboo Compensation Program. We have opened up a contribution program. With your contribution we will plant Bamboo on degraded land in Southern Europe. 

This programme will give you the opportunity to compensate CO2 via bamboo. After all, bamboo is one of the most successful CO2 absorbing crop. Please fill in the form underneath and we keep you informed about our program.