Over ons

Onze missie

BambooLogic en haar dochterondernemingen realiseren bamboevelden in Europa en zijn actief in de (primaire) verwerking en handel van bamboe. Hierbij  spelen we in op de snel groeiende Europese vraag naar bamboe. Bij voorkeur maken we gebruik van gedegradeerde en / of verlaten gronden, in regio’s waar de landbouwsector en werkgelegenheid een boost nodig heeft.

Management

De vestiging van de nieuwe bamboe-industrie in Europa is disruptief en dat vereist visie, ervaring en vastberadenheid. Ons gediversifieerde managementteam bestaat voornamelijk uit de aandeelhouders met meer dan 100 jaar cumulatieve ervaring in bamboe, plantages of agribusiness. Daarenboven is er in brede bedrijfsmatige expertise aanwezig.

BambooLogic - Joost Ruis

Joost Ruis – Oprichter / Algemeen management / aandeelhouder

joost.ruis@bamboologic.eu

Joost is de bezieler van BambooLogic en heeft ervaring met het opzetten van diverse projecten in Europa en Zuid-Amerika. Zijn hands-on aanpak, zijn geloof in bamboe en een aanstekelijk enthousiasme is wat Joost drijft. BambooLogic is gebouwd op Joost zijn vermogen om de juiste mensen bij dit project te betrekken om het tot een succes te maken.

BambooLogic - Jeroen Adriaans

Jeroen Adriaans - Marketing & Communication / aandeelhouder

jeroen.adriaans@bamboologic.eu

Jeroen is multipreneur en e-marketing- en communicatie specialist. Jeroen heeft verschillende bedrijven helpen groeien en hun doelen bereiken. Als medeoprichter van Bamigo, een succesvolle Nederlandse onderneming die bamboe-ondergoed verkoopt, leerde hij over bamboe, duurzaamheid en circulair denken. Jeroen is ook een van de drijvende krachten achter Undiemeister, een online ondergoedmerk gebaseerd op een gepatenteerde en duurzaam organisch textiel.

BambooLogic - Joost Borneman

Joost Borneman – Technical Sales Northern Europe / aandeelhouder

joost.borneman@bamboologic.eu

Joost is gespecialiseerd in bamboe-toepassingen, circulaire economie en de biobased industrie. Hij doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bamboe en koppelt BambooLogic aan zijn academische en zakelijke netwerk. Joost heeft eveneens ervaring in de vermarkting van bio degradable plastic-oplossingen. Joost richt zich op advies omtrent bamboekweek en bamboetoepassingen in Noord-Europa.

Kjell Tahon - Bamboologic

Kjell Tahon - Algemeen management / Investors Relations / aandeelhouder

kjell.tahon@bamboologic.eu

Kjell heeft een masterdiploma communicatiewetenschappen en heeft een brede internationale marketing-, verkoop- en communicatie-ervaring in verschillende sectoren zoals financial, private equity en sociaal-economische agro-projecten in Afrika. Naast zijn ruime ervaring in greenfield management, kan hij rekenen op een breed netwerk van particuliere en institutionele (Impact) investeerders.

Jorre appel - Bamboologic

Jorre Appel – Financieel management / algemeen management / aandeelhouder

jorre.appel@bamboologic.eu

Jorre, Master in handelswetenschappen, heeft een brede ervaring opgebouwd in het hoger management van toonaangevende internationale bedrijven in de Benelux. Vervolgens leidde Jorre verschillende private equity-projecten en ventures als consultant, manager en / of aandeelhouder. Sinds 2011, met het opzetten van een volledig geïntegreerd landbouw- en visserijproject in Ghana, kwamen zijn sociaaleconomische en groene oriëntatie eindelijk samen met zijn zakelijke aspiraties. Na verschillende greenfield agri projecten, leek BambooLogic een logische volgende stap.

Bamboologc - Jan Oprins

Jan Oprins – Plantation & Propagation Advisor / aandeelhouder

jan.oprins@bamboologic.eu

Jan is via Oprins Plant de grootste Europese bamboekweker, gerenommeerd bamboe-auteur, internationaal adviseur en wereldwijd toonaangevende bamboe in vitro vermeerderingsspecialist met een gepatenteerde technologie, waarvan BambooLogic gebruik kan maken.

Jan is tevens succesvol oprichter, directeur en bestuurslid van verschillende bamboegerelateerde initiatieven en bedrijven in de tuinbouwsector en plantenkweek. Hij runt succesvolle bamboevelden en -kwekerijen in Indonesië, Zuid-Afrika, Spanje en België.

Zijn ervaring in het kweken van bamboe en zijn uitgebreide kennis van de bamboemarkt is uniek. Jan is betrokken bij BambooLogic vanwege zijn enorme overtuiging dat het tijd is om duurzaam beheerde bamboevelden in Europa te implementeren.

BambooLogic - Hans Friederich

Dr. Hans Friederich – Senior Advisor Bamboo, SDG & Policy / aandeelhouder

hans.friederich@bamboologic.eu

Hans is een internationaal gerespecteerde bamboe-ambassadeur (Ambassador van de World Bamboo organisation) change maker en duurzaamheidsspecialist. Hij was van 2014 tot 2019 directeur-generaal van de Bamboo and Rattan Organization (INBAR), Observer tot he United Nations General Assembly (UNGA) en ambassadeur van de World Bamboo Organization. Hans was ook 24 jaar actief voor de International Union for Conservation of Nature (IUCN). Zijn brede netwerk in de bamboesector, overheden en internationale organisaties en zijn ervaring met natuurbeschermingsvraagstukken zijn een belangrijke meerwaarde voor BambooLogic.
BambooLogic - Pieter Wesseling

Pieter Wesseling - Senior Advisor Financieel / management

pieter.wesseling@bamboologic.eu

Pieter heeft een uitgebreide carrière met bewezen succes bij de herstructurering van verschillende bedrijven in verschillende branches: voeding, landbouw, machinebouw, media en FMCG. Zijn jarenlange ervaring op het gebied van administratie, financieel beheer en algemeen management zijn een welkome ondersteuning voor het bedrijf.

“Individual commitment to a group effort–that is what makes a team work, a company work, a society work, a civilization work.” Vince Lombardi

Onze partners

Previous
Next

CO² Compensation

for individuals

Looking to compensate CO2 emissions? Discover our Bamboo Compensation Program. We have opened up a contribution program. With your contribution we will plant Bamboo on degraded land in Southern Europe. 

This programme will give you the opportunity to compensate CO2 via bamboo. After all, bamboo is one of the most successful CO2 absorbing crop. Please fill in the form underneath and we keep you informed about our program.