Bamboetoepassingen

De meest veelzijdige plant ter wereld

Bamboe is één van de meest veelzijdige planten, met talloze toepassingen. Enerzijds heeft bamboe een grotere treksterkte dan staal, anderzijds kan het de basis vormen voor ultra zachte kleding, voeding en verzorgingsproducten. Vele sectoren hebben bamboe reeds omarmd en dat zorgt voor een stijgende vraag naar nagenoeg alle bamboeproducten. De stijgende vraag in combinatie met de relatief lage kweekkost over de leeftijd van de plant, zorgt ervoor dat bamboe één van de meest winstgevende gewassen is.

Bamboescheuten vormen op dit moment nog steeds één van de grootste segmenten in de bamboehandel en kan goed verbouwd worden in Europa.
De bamboebladeren bevatten hoge concentraties Silica, erg gegeerd in de pharma and health care industry.

Bamboepalen worden meer en meer toegepast in architectuur en constructie. De dunnere palen tot twijgjes vinden allemaal toepassingen van bamboematten over prikkers en strootjes tot in designtoepassingen.
Ook balken en platen samengesteld uit bamboe winnen snel aan populariteit.

Er is een snel groeiende vraag naar bamboevezels voor bouwtoepassingen, textiel en composietmaterialen. Composiet op basis van bamboe is en zeer sterk en licht materiaal die al gebruikt wordt in de auto-, trein- en vliegtuigbouw en kent vele toepassingen in engineering en design.

Bamboe kan eveneens dienen als energieleverancier in de vorm van houtskool, energiepellets of als biomassa.

BambooLogic-Toepassingen-bamboe

“Producenten en gebruikers keren meer en meer de rug toe naar tropisch hout. Europese bamboe is een logisch alternatief.”

Hieronder vindt u greep uit de meer dan 10.000 bamboetoepassingen.

CO² Compensation

for individuals

Looking to compensate CO2 emissions? Discover our Bamboo Compensation Program. We have opened up a contribution program. With your contribution we will plant Bamboo on degraded land in Southern Europe. 

This programme will give you the opportunity to compensate CO2 via bamboo. After all, bamboo is one of the most successful CO2 absorbing crop. Please fill in the form underneath and we keep you informed about our program.